Bine ați venit în Sistemul de Tichete

Acest sistem este destinat dumneavoastră pentru ca echipele de specialiști ai Universității din București să vă răspundă cu promptitudine și să vă ofere suport în rezolvarea problemelor identificate. Vă rugăm să studiați secțiunea "Bază de cunoștințe", după autentificarea în aplicație folosind contul instituțional MS365. Dacă nu aveți un astfel de cont, vă rugăm să vă adresați la:

  1. Secretariatul Facultății dacă sunteți student
  2. La adresa email.angajat@unibuc.ro daca sunteți angajat al UB

De la 1 martie 2022 platforma HelpDesk este singurul mijloc de comunicare cu Directia IT&C pentru soluționarea solicitărilor de suport specifice IT&C.

În prezent, prin platformă se asigură servicii de suport atât pentru solicitanții serviciilor IT&C, la care răspund specialiștii Direcției IT&C, cât și pentru studenții și cadrele didactice ale Facultății de Matematică şi Informatică si ale Facultății de Teologie Baptistă, la care răspund personalul din Secretariatul FMI si respectiv Secretariatul FTB.

Astfel, dacă doriţi să sesizaţi Direcția IT&C, Facultatea de Matematică şi Informatică sau Facultatea de Teologie Baptistă cu privire la problemele pe care le întâmpinaţi în sfera de activitate a acestor trei structuri.

Ghidul de utilizare îl puteți accesa aici.

Video de utilizare îl puteți accesa aici.

Sperăm să aveți o experiență plăcută în colaborarea cu noi!